Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2012. november 18., vasárnap

Rongyoszsákból takaró?

Nem régiben Zsuzsi írt egy bejegyzést, amiben bemutatta az általa festett gyönyörű anyagokat. Eddig a varrószobám polcát díszítették és elmondhatom jó volt rájuk nézni. Na, de nem ezért készültek.  Eljött a pillanat, amikor Zsuzsi is itthon volt és nekem sem volt ennél sürgősebb dolgom. Ma délután megterveztük és kiszabtuk a takarót.
El kell mondanom, hogy a takaró nagyon kedves barátnőmnek Diának készül. Még az esküvő előtt kérte, hogy majd, ha lemegy a nagy hajtás akkor szeretné, ha varrnék neki egy takarót. A kívánsága az, hogy ne legyen sötét, vidám, fiatalos és csajos legyen. Ezért a fagyiszínek mellett döntöttünk. Mivel én nem tanultam a foltvarrást semilyen iskolában sem tanfolyamon, hanem magamtól a netről, könyvekből és folyóiratokból, ezért nem annyira természetes, hogy valaminek hipp-hopp nekiállok és megvarrom. Egy-egy munkámat napokig, sokszor hetekig tervezem, gondolkodom rajta, hogy milyen legyen, mivel kezdjem. Lépésről lépésre megtervezem gondolatban többször is. Aztán amikor eljön az idő, hogy megvalósítsam, akkor papírt és ceruzát veszek elő és rajzolok. Ez most is így történt.


Ebből nehéz elképzelni, hogy egy takaró tervrajza, pedig az. Ami a legérdekesebb, hogy még ki is igazodok rajta ... ma:) de egy hónap múlva?
Ezután összeszeámoltuk, hogy melyik színből mennyi anyag van, melyik kockát milyen színűre szeretnénk. A kiszabás nem tartott sokáig. Ezután a földön egymás mellé raktuk a kiszabott kockákat.
Zsuzsi ötszírmú virágot tervezett és készített hozzá sablont. Ennek segítségével 6 db virágot szabtunk ki. Rábpróbáltuk a kockákra, hogy melyik hol nézne ki jobban...

Ezután a virágokat sűrű cikk-cakk öltéssel felvarrom a kockákra.


Amikor elkészült, akkor a kockákat egymáshoz varrom. Az első csík elkészült:


Mindhárom csík egymás mellett.

,Azért ezt látva már nem kell olyan sok fantázia elképzelni, hogy ebből takaró lesz.


Mára viszont ennyire futotta. Ha néhány napig nem jelentkezem azért, mert dolgozom rajta. Addig nem kezdek apróságokba, amig nem fejezem be a takarót. Most látom már, hogy még anyagot kell festenem hozzá. A szélét még nem tudom milyen színnel szegem be, de azt meg kell festeni. Holnap azt hiszem azt készítem el. Még ezután jön a szendvicselés, a tűzés, hátlapozás, szegés. Igyekszem nappali képeket készíteni a következő fázisokról, hogy élethűbb színeket lássatok.
folyt.köv....




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése