Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2013. december 2., hétfő

Bibliaborítók

Ma remek idő volt, ebben a gyönyörű napsütésben fotóztam le a tegnap beígért bibliaborítókat. Nem készült két egyforma. Egyrészt, mert szeretnék minél többféle ízlést kielégíteni velük, másrészt pedig a sorozatgyártás nem igazán az én műfajom. Mindegyik egyedi, egy-egy külön kompozíció. Nagy gonddal válogattam a külsejének és a bélésnek az anyagát, a színét, a szalagok színét, hogy harmonikus egységet alkosson.



Talán emlékeztek még egy korábbi bejegyzésre, ahol ebből a nagyon vidám, nagyon csajos anyagból apróságokat mutattam be. zöld-fehér-rózsaszín virágmintás és csíkos anyag kombinációja némi csipkével. A bélése zöld vászon, jelző szalagok is kerültek bele zöld ill. mályva színben. Azok a lányok, akik eddig látták ebből az anyagból készült dolgokat mindenki oda volt érte. Most éppen egy nagy családi Biblia ruhája készült belőle. Ugye, hogy dísze lehet a szobának?



Ezzel a borítóval egy kicsit a fiúkra is gondoltam. Főleg a fiatalabb korosztály részére tudnám elképzelni.Teljesen minta nélküli, egyforma farmer anyagból. Az összes dísze a szürke cérnával készült tűzés.



Szintén farmer borító. Varrtam egy blokkot sárga tűzéssel, amit kiegészítettem egyszínű sötét farmerrel, ahová elhelyeztem ezt a helyes kis sárga virágot. A fogása nem olyan puha, mint a virágos, csíkos verzióé, de mégis kellemes. Nem tudom azt mondani, hogy feltétlen fiataloknak, hiszen még én is szívesen használnám.


Ez egy egyszerű, de elegáns borító. A könyv gerincére csíkos vastag kabátszövet, a többi részére sötétbarna szövet került. A csíkok piros, kék és drapp színűek, így nagyon jól illik hozzá a piros bélés és szalag. Eredetileg piros yoyokat is terveztem rá, de lehet, hogy már így marad...



Ez egy nagyon elegáns borító. Egyszer évekkel ezelőtt a turiban vettem ezt a csodálatosan szép hortenzia mintás bútorszövetet, de eddig nem sikerült méltó funkciót találni neki. Most úgy érzem ennél jobb helye nem lehetne. Sötétzöld bársonnyal és zöld csipkével kombinálva szerintem bármelyik anyuka vagy nagymama örömmel venné kézbe...











Az én kedvencem:) Nem régiben akadtam rá erre az anyagdarabra. Vastag bútorszövet aranysárga, okkersárga, óarany színek keveréke helyenként fényes máshol matt. A könyv gerincére színben hozzáillő világosbarna bársony került. A könyv elejét világos barna yoyók díszítik. Nagyon komplett az egész. Akár fiataloknak, akár időseknek ajánlom. Ha lakásdísz is lesz, akkor akár a rusztikus bútorokhoz is ajánlom.



















Ez a borító Zsuzsi kedvence. Azt mondta, hogy eddigi varrásaim közül ez a legszebb. A színek, a forma, a minta... Szó ami szó, tényleg jók a színei. Kissé fakó, kopottas bordó színű bársonyt kombináltam türkiz-zöld-bordó-lila kockás vászonnal. A kockák színeiből két igen határozott tulipán került rá. A bélése türkiz. Zsuzsi már mondta, hogy neki is kell egy ilyen és egy ilyen táska is...




A borítók együtt... Így találkozhatsz velük a vásárban! Ahogy már írtam is, minden borítóhoz ajándék Bibliát adok.