Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2015. február 11., szerda

Újabb szenvedély: kosárfonás újságpapírból
Már jó régen vágytam arra, hogy egyszer kosarat fonjak.Úgy gondoltam nem lehet olyan nehéz, de nem volt aki megtanítson. Akkoriban még nem voltak ilyen jó oktató videók a neten, mi manapság. Az elmúlt héten megnéztem egy csomó videót a papírfonásról és mivel ez a legkönnyebben beszerezhető kosár alapanyag, ezért aztán neki is fogtam. Az első kosár elkészülte után már tudtam, ebből sorozat lesz! Így is történt. Zsuzsi a héten itthon volt és ráállt ő is a papírsodrásra. Sok pálcát tekergetett nekem, úgyhogy ontottam a kosarakat. 

Zsuzsi új lakásba költözött és oda készültek dekorációnak. Még a festés hátra van, mert nem tudja milyen színűek legyenek. A kisebbekben kozmetikai cuccokat fog tárolni, a nagyobbak pedig egy nyitott polcon töltik be a dekoráció szerepét. 

Ez a kettő volt az első, amiket készítettem. Nem mondhatom, hogy elégedett vagyok velük, de elsőnek nem olyan rossz. A festést pedig temperával, majd lakkozással végeztem. Nem biztos, hogy ez lesz a nyerő. A tempera nagyon matt felületet ad, ami csak úgy nyeli a drága dekupázs lakkot. Ennél jobbnak tűnik a ruhafestékkel történő pácolás, amire lényegesen kevesebb lakk kell és átüt az újság színe, mintája - ettől természetes hatású lesz a munka, mint az alábbi képeken látható is.


Rozsdabarna ruhafestéket oldottam fel forró vízben és átkentem vele a kosárkát, majd rá a dekupázs lakkot. Festés közben-után még állítgattam a formáján, hogy szabályosabb legyen. A lakk száradása után egy nagyon masszív kosárka lett belőle. Tapintásra teljesen olyan, mintha vesszőből lenne. Egy ilyen munka elkészítése papírsodrással együtt kb két óra. A papírokat sodorni akár tv nézés közben is lehet.