Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. október 20., hétfő

Falikép

Már évek óta készülök varrni egy házas faliképet a munkahelyemre. Mivel a cég profilja a társasház kezelés, kézenfekvő és nagyon kívánkozott már a falra egy olyan kép, amin házak vannak. Nem régiben költöztünk új irodában, ahol ráadásul a korábbival szemben itt fehér a fal és üres.

Tegnap elhatároztam, hogy varrok egy házsoros képet. Összeszedtem a házakhoz színes anyagokat, kiszabtam 8 db házat, majd mindegyikhez kerestem tetőnek való anyagot, azokat is kiszabtam és összevarrtam kivasalva egymás mellé állítottam és nagyon tetszett a végeredmény. Az "ég" és a "fű" felvarrása után összevarrtam egymás mellé a csíkokat. Sokáig nézegettem, hogy milyen keretet adjak neki. Kipróbáltam zöldet, barnát, sárgát, aztán a fekete bizonyult tökéletesnek annál is inkább, mivel az irodában a székek csővázas, fekete bőrbevonatúak. 
Nézzétek az eredményt.Ezt látja a főnökasszonyom:


Ezt látom én.
Olyan jó érzés, hogy színesedett az iroda és az én kezem munkájában gyönyörködhetünk egész nap.