Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2013. január 16., szerda

Táskakollekcióm

Zsuzsi vagyok. Szeretnék egy kis képet adni arról, hogy hogyan működnek az anyu által varrt táskák a gyakorlatban, éppen ezért ebben a bejegyzésben bemutatom a táskakollekciómat, azokat a táskáimat, amiket mostanában rendszeresen használok. Időrendi sorrendet már nehéz lenne felállítani, úgyhogy jöjjenek csak úgy véletlenszerűen. :)

Kétségtelenül ez az, amit a leggyakrabban használok, különösen ősztől tavaszig. Jó nagy, belefér a kottás mappám, ha kell a laptopom, füzetek, könyvek, egy napi hidegélelem... szóval nagy. :) És van rajta egy macska. Ja, és a színe miatt szinte minden cuccomhoz megy, különösen barna csizma - barna kabát összeállítással nagyon szeretik egymást. Jó hosszú és állítható füle van és nagyon strapabíró. Mosógépben mosható.Ez egy régebbi opusz, jóval kisebb mint az előző. Akkor használom, ha kevesebb cuccot kell magammal vinnem. Van egy barna alapon narancssárgás mintás bársonyszoknyám, azzal pl remekül működik és mivel a két széle fekete, fekete csizmával is. Érdekessége, hogy a középső része - egy fekete alapon narancssárga apró mintás kordbársony - hajdanán a dédimamám mellénye volt, aztán átlényegült... Gyakran eszembe jut dédi, amikor viselem. :)


Ez szintén egy régebbi darab, szép emlékek kötődnek hozzá. A barátnőimnek is készült 1-1 hasonló, csak más színösszeállítással. Katának rózsaszín-kék, Ibolyának bordó-rózsaszín, Petrának piros-fekete-zöld és nekem ez. Akkoriban így négyen együtt laktunk. Mostanában is hordom a táskát, bár valamivel ritkábban.


Ez egy kordbársony tarisznya, a tavaszi-nyári időszakban hordom gyakrabban világos színe és kis mérete miatt. A füle hosszú, így keresztbe vetve tudom hordani. 

Ez is egy tarisznya, nagyobb mint az előző, ezért tavaly még ősszel is hordtam - belefért a kottás mappám. Mondjuk kifejezetten nyári szezonra lett tervezve, fantasztikus mintás vászonból van. Nagyon sokan megdicsérték már. :)


Ez a drapp macskás táska előtt volt a mindennapi táskám, vastag zöld szövetből készült, masszív, jól pakolható univerzális táska. Két füle van, elöl mágnespatenttal záródik.

Ez talán az első alkotás, amit anyu saját festésű anyagokból varrt. Vagy legalábbis a kezdeti időszakból származik. Zöld és sárga márványosra festett kockák alkotják. Ez is jó nagy. Leginkább tavasszal-nyáron használom.


Ezt a táskát magunk között malaclopónak hívjuk, mert hatalmas. :) Kifejezetten Magnás fellépésekre szoktam magammal vinni, mert belefér:
- a kottás mappám
- a kórustagok kitűzői és nyakkendői
- fellépőcipő (néha a ruha egy része is)
- egy üveg víz
- 1-2 könyv

Ez egy kis méretű fekete-fehér, bogyó formájú táska. A kép még a kiállításról való, nagyon sokan megcsodálták. Különleges a fazonja, emlékszem, Anyu és Gabesz egy estén át dolgoztak rajta, mire a szabást megtervezték. Hát, jó is lett. :) Elegáns alkalomra szoktam hordani, mikor nem kell sok cuccot vinnem magammal (alig van ilyen...).

Erre emlékeztek, a szitakötős táska... Nagyon szeretem! Mostanában a macskás mellett ezt használom leggyakrabban. Nem túl nagy, de ha nem kell nagy mappa, akkor elég. Strapabíró és szerintem jó a formája.


Ez egy utazótáska. Az eleje és az oldala. Emlékeztek, nemrég volt, amikor mindenki Fila táskát hordott, mert ugye az olcsó meg akciós (vagy nem is tudom miért). Lényeg, hogy én nem vettem Fila táskát és egyáltalán nem is bántam. Viszont anyunak támadt egy ötlete, hogyan lehetne egy fricskát adni ennek a Fila-tébolynak, így született ez a "Cila"-táska. Közben eszembe jutott a története is. Szülinapomra varrta. Már hetekkel korábban mondta, hogy készül az ajándékom és nagyon jó lesz, de meglepetés. Oké, én tudok várni és szeretem a meglepetéseket. Tudni kell, hogy anyu minden rendkívüli dolgot (mint egy táska megvarrása, pláne, ha ennyire egyedi) nekem szokott elmesélni, így ebben az esetben érthető módon nem bírta magában tartani és mindenkinek elmesélte, körbefényképezte és a képeket elküldte az öcsémnek, Gábornak. Ezzel valamelyest enyhült a diszkomfort-érzés, amit a nekem el-nem-mondás okozott, gondolta, a szülinapomig kibírja valahogy. Igen ám, de pár nappal később megkért, hogy keressek meg valami képet a telefonján, mert meg akarja mutatni... Már nem emlékszem, hogy mi volt, mert az sokkal jobban megmaradt, hogy megtaláltam a képet arról a táskáról, amit anyu életében először titokban tudott tartani. Hát, ennyi. :)Ezt a szatyrot az éppen aktuális táskámban szoktam hordani arra az esetre, ha a nap folyamán vásárolok valamit. Sokkal stílusosabb, mint reklámszatyrokkal rohangászni. :) Van egy másik vászonszatyrom is, az egyszerű fekete - szerintem el tudjátok képzelni... :)

Azt hiszem nagyjából sikerült bemutatni, milyen táskákat használok nap mint nap. Előfordulhat, hogy kimaradt valami, azt majd menet közben pótolom. Gondolom feltűnt, hogy sok zöld táskám van és a macska-motívum is gyakori. Az oka egyszerű, szeretem mindkettőt. :)