Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. július 3., csütörtök

Torta felnőtteknek :)

Még eddig nem volt rá igény,  ma viszont elkészítettem az első cici tortát. Egy fiatal asszony rendelte a férjének szülinapra.
A férj kedvence a gyümölcsös túrótorta.
Sütöttem egy 4 tojásos sárga piskótát és fél kg túróból és negyed liter Hulalából, két barackkal  készítettem egy jó túrókrémet. A krém egy részével a ketté vágott gáz tepsi nagyságú vékony piskótát megkentem, két műzlis tálat kibéleltem fóliával és elosztottam benne a maradék túrókrémet.
Egy éjszakát pihent a hűtőben.
Másnap a bevonó masszát megszíneztem, kinyújtottam és a felépített torzót bevontam vele. Azért került rá egy kis ruha is, ami rózsaszínre festett tejszínhab.
A fehér szív a fiatalember korát mutatja.
A megrendelő elégedett volt vele.