Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2016. április 14., csütörtök

Kutyásoknak: csivavás táska

Lehet, hogy most sokaknál nem leszek népszerű, mert el kell mondanom, hogy én inkább macskás vagyok, nem annyira kutyás. Mióta az eszemet tudom jobban megtaláltam a hangot a bújós cicákkal. Éppen ezért kicsit felkészületlenül ért a felkérés, hogy varrjak egy csivavás táskát. Bár nem is olyan régen amikor a macskás táskát megosztttam a facebokon valaki megjósolta, hogy akkor most már jönnek a kutyásak is.
Mivel a táskáimat magam tervezem, igy egy-egy ilyen feladat nagyon fel tudja adni a leckét, hogy szép is legyen, izléses is és még a megrendelő igénye is teljesüljön ugyanabban a munkában. Egészen más dolog, ha van ihlet, de amikor nincs.... mint éppen ezzel a csivavás táskával.


Mióta elvállaltam azóta folyamatosan zakatolt az agyam, hogy milyen legyen. Mert az egy dolog, hogy lerajzolok egy csivavát és ráapplikálom a táskára, ezt bárki meg tudja csinálni, viszont amit kiadok a kezemből annak kívül-belül szépnek, minőséginek, praktikusnak kell lenni.
Néhány napig megrajzolva, néhány féle anyaból kivágva itt volt az asztalomon ez a kutyus. Valójában egyikkel sem volt tele a szívem. Tegnap este azonban egy újat szabtam, ráapplikáltam a ttervezett táska anyagára. Hiányosnak éreztem, valami kívánkozott köré.
 A megrendelővel együtt kiokoskodtuk, hogy ebből a laptoptákák és Erzsó-táskáknál igen népszerűvé vált anyagból csempészek bele.
A bélését is ebből varrtam. 

Egy kis rózsás anyag, egy kis csipke és nézzétek mi született:
Még én is szívesen hordanám - macskabolond létemre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése