Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2015. december 28., hétfő

Tepsihordozó

Már régi vágyam varrni egy ilyen praktikus táskát, amit elneveztem tepsihordozónak, csak éppen nem volt kinek és nem volt mikor.
Most viszont a kedvenc sógornőmnek ki kellett találni valami jó kis ajándékot karácsonyra. Mivel két hete ünnepeltük a születésnapját és akkor egy táskát kapott és a korábbi években már ellőttem az ökoszatyrot, papirzsepi tartót és ilyesmiket, a legmegfelelőbb alkalom volt ennek a cukiságnak az elkészítésére.
A gyerekeit kértem meg, hogy mérjék le azt a tepsit, jénait, tálat vagy bármit, amiben szokta vinni Dóri az ételt a gyülekezeti közös ebédekre.
A megfelelő anyagok kiválasztása után kiszabtam és flízzel béleltem az elemeket, tépőzárat varrtam rá és két fület, amivel könnyen vihető.
Hogy miért jó egy ilyen? Aki rendszeresen szállít tepsiben  ételt, vagy akár nagyobb dobozban is  tudja, hogy nem olyan könnyű - még az autóig ki és onnan bevinni is úgy, hogy még több más dolog is a kezében van - viszont több táskát, szatyrot könnyedén összefoghat az ember. Arról nem is beszélve, hogy nagyon elegáns egy éppen erre a célra készült textil tartóból kivenni a tepsit. Amikor ilyent látok arra gondolok, hogy ez a nő figyel a részletekre, nem csak az számít neki, hogy mi van az edényben, hanem a csomagolás is fontos.
Az ajándék kibontásakor nem volt könnyű dolguk kitalálni, vajon milyen célt szolgál ez a szokatlan méretű és formájú táska, de a gyerekek segítettek neki. A tulajdonosa örömmel vitte haza és tudom, hogy szívesen fogja használni.