Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2015. december 30., szerda

Egy alkalmi - színházi táska

Kedves ismerősöm kért, hogy varrjak egy alkalmi táskát, olyan színházba járósat. Feketét szeretett volna fényes és matt anyagokból. Lelki szemeim előtt láttam egy fekete crazy mintát hímzéssel, gyöngyökkel, itt-ott csipkével.
Összeszedtem az esélyes anyagokat és egymás mellé rakosgattam őket, tervezgettem, aztán egy hirtelen ötlettel nagyjából 5-6 cm széles arasznyi csíkokat vágtam mindegyikből. Gyorsan megvarrtam és egyre jobban hasonlított a megálmodottra. Másnap hímeztem, harmadnap gyöngyöztem. Még mindig nem volt olyan, amilyennek szerettem volna. A rövidáru boltban egy méter fekete paszományt és kereteztem a táska fedelét vele - na most éppen olyan lett! Ilyen kép volt a fejemben róla:
Piros selyem bélést kapott és mágnespatentot. Belül egyterű, mivel kicsi táska, nagy rendetlenség nem lehet benne a kevés holmi miatt.