Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. június 6., péntek

Kosár hegyek

Üdvözlöm a kedves, hűséges olvasóimat. Az utóbbi időben kicsit megszaporodtak a tenni valóim. A munkahelyen is olyan időszak van, amikor, ha kettő lenne belőlem az is kevés lenne, ezért kevesebb időm jutott a blog témákra és írásra.
Egészen nem tétlenkedtem. Hoztam néhány képet azokról, amikkel töltöttem az időmet:


Kosarak minden mennyiségben. Egy kedves barátnőm kért meg, hogy pedagógusnapra készítsek ajándékokat. Látta a prototípusát ezeknek a csésze kosaraknak és beleszeretett. Tehát ilyeneket rendelt. 10 db a tanárnéniknek, 3 db az óvónéniknek és egy pasisabb ceruzatartó az edző bácsinak.Ilyenkor teljesen átáll az agyam a kosár fonásra. Ha van egy percem akkor ilyen videókat nézek, tervezgetek. Este film alatt remekül lehet pálcákat sodorni és fonni is.

Egy ilyen kosárkához nagyjából 60 db pálca szükséges. A megrendelés színes, tarkaságokra szólt, ezért százasával festettem más-más színre a pálcákat.
Az alját kartonból készítem, arra készül a kosár. Formáját egy műzlistál adja - ezért olyan szép vonalúak.
Ma lelakkozom az összeset és készen vagyok.Közben azért készülnek ám a farmer táskák is. Hamarosan azokkal jelentkezem.