Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. június 19., csütörtök

Új táska-neszi minta

A szabadságunkat Lipcsében a gyerekeknél töltjük. A menyem megmutatta milyen gyönyörű anyagokat kapott valakitől. Megláttam és beleszerettem. Ezek a virágos anyagok megmozgatták a fantáziámat. Rögtön varrnom is kellett belőlük  valamit. Ennek a neszi méretű kis táskának a szabásmintáját szintén a menyemnek köszönhetem. Mivel Ő is szeret varrni, ezért kapott néhány könyvet, amikből kimásoltam többek között ezt a szabásmintát.
Mérete: 24x12x5 cm

Elsőként ezt a lila-rózsaszín virágos neszit készítettem, amit el is ajándékoztam egy kedves régi ismerősnek.


 A négy kiválasztott anyag.
Addig addig nézegettük, hogy ebből akár egy picike fesztivál táska is lehetne, hogy elkészítettem a narancssárgából táskának.

Lilából neszinek.


Megszerettem ezt a fazont, terveim között szerepel farmerból, bársonyból, lenvászonból is elkészíteni. A jövő héten otthon leszek és sokat szeretnék varrni. Új táska szabásmintákkal és sok-sok ötlettel térek haza.