Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2015. május 3., vasárnap

Anyáknapi táska

Érdekes módon az anyáknapja számomra azóta vált fontosabbá, miután a gyerekeim elmentek itthonról. Nem ezen az egy napon dől el, hogy mennyire vagyok fontos a gyerekeimnek, sőt nem is a köszöntés módján mérhető le a szeretetük, mégis valamiért nagyon várom, hogy gondoljanak rám különösen, ha nem tudnak itthon lenni.
 A legszebb anyáknapják azért azok voltak, amikor még velünk éltek.  Egy alkalommal anyáknapja reggelén - jó korán csendben kinyílott a hálószoba ajtó és halk énekszót hallottam, aztán megjelent egy orgonabokor... - mögött a fiam és a lányom. Na, ez volt életem legszebb anyáknapi meglepetése. 
Persze azóta már sok szép köszöntés volt, amire szívesen emlékezem. A mai alkalom azok közé tartozik, amikor nem köszönthetnek személyesen. Kicsit irigykedem az anyukákra, akiknek virágot visznek ma a gyerekeik. Aztán tegnap gondoltam egyet, hogy nem hagyom, hogy elkeseredjek, hiszen én nem csak anya vagyok, hanem egy anyukának a gyereke is. Eldöntöttem, annak akarok örülni, hogy felköszönthetem az én drága édes anyukámat.

 Megmutatom, hogy mit készítettem neki.

Anyukám olyan lelkesen és büszkén használja azokat a táskákat, amiket korábban varrtam neki ezért gondoltam idén anyáknapjára is varrok egyet. Korábban említette, hogy tetszik neki ez a tulipános anyag, miért nem varrok belőle már valamit? 
Itt volt a remek alkalom, tegnap este megálmodtam és megvarrtam. 
Mérete: 35x25x8 cm. Lenvászon és vászon kombinációja, a bélése pamutvászon. 
Kívül-belül csipkével díszítettem és igyekeztem az összes szeretetemet belevarrni.Anyák napján
 
Tavaszodik, kis kertemben
kinyílik a tulipán.
Ragyognak a harmatcseppek
anyák napja hajnalán.
Kinyílott a bazsarózsa,
kék nefelejcs, tulipán,
neked adom anyák napján,
édes-kedves anyukám
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése