Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. január 28., kedd

Gyors táska

Ma reggel a nagynéném küldött nekem egy darab barna bútorszövetet. Valamikor egy kanapé párnája lehetett, amiből levágták ezt a 40x60 centinyit, de bizton állíthatom, hogy fénykorát most éli.


x
 Az egész nem nagy, ezért mindenképpen kombinálni kellett valamivel ahhoz, hogy elég legyen. Korábban bibliaborítót varrtam ebből a sárgás-vöröses anyagból, ami szintén valami bútorszövet maradék. Erre esett a választásom. Színben harmonizál a barnával és vidámabbá ugyanakkor mégis elegánssá teszi.

Bélésnek - az újrahasznosítás jegyében - egy hajdan volt párnahuzatot áldoztam fel. Egy zsebet kapott, amit csipkével díszítettem. Patenttal záródik. Flízzel és vetexel merevítettem, az aljába egy méretre vágott bélés anyagával bevont polifomot tettem, hogy jobb tartása legyen.
Így adtam vissza a nagynénémnek a "rongyot"  amit küldött. Két nagy puszit és egy ölelést kaptam érte.