Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2015. október 13., kedd

Foglalkoztató könyv - textil könyv gyerekeknek

Eljött az idő, hogy elkészítsem első textil könyvecskémet gyerekeknek.

Sok ideje már, hogy barátkozom a gondolattal, de nem volt inspiráció, nem éreztem késztetést, hogy kilépjek a táska-takaró-neszi-könyvborító köréből. Az elmúlt egy évben többen is megosztottak a fb oldalamon hasonló könyvecskéket, de valahogy mindig elutasítottam, vagy inkább nem is engedtem magamhoz a gondolatot. A múlt héten viszont Mónika, egy nagyon kedves volt osztálytársam ismét küldött egyet azzal a megjegyzéssel, hogy biztosan nagy lenne rá az érdeklődés, sőt még ő is akar egyet, bár nála nincs kilátás még unokára. A menyem szerint is örülne neki a kis unokám. Na ezek meggyőztek. 

Egy napot szántam arra, hogy körbe járjam a témát. Videókat, képeket, blogokat néztem. Vettem egy füzetet és azokat az ötleteket, amik megtetszettek lerajzoltam. Tervet készítettem, legalább 12 oldalt rajzoltam tele. Azután beszereztem az anyagokat és nekiálltam elkészítettem az első oldalakat és közben eltelt jó néhány óra...

Ahogy készültek egyik a másik után számolgattam, nézegettem és úgy láttam, legalább 8 oldalnak kell lenni, így még választottam a tervek közül hozzá.
A ráfordított idő úgy számolom, a tervezéstől a vásárláson át a kivitelezésig 20 munkaóra lehetett.

Tervezem fiús és lányos könyveket, ahol az autós oldalakat mosógépesre cserélném, vagy baba öltöztetősre.
Mindenképpen fontos, hogy valamit lehessen csinálni azon az oldalon - gombolni, patentozni, tépőzárazni, párosítani, hogy ne csak logikai, hanem finom mozgást fejlesztő is legyen. Éppen ezért szívesen venném, ha olyan pedagógusok, akik fejlesztéssel foglalkoznak és lehetőséget látnak benne elmondanák, megírnák véleményüket, esetleges ötleteiket, javaslataikat. Szívesen készítek speciális igényeket kielégítő oldalakat, könyvecskéket.
Ha van elképzelésed, kívánságod írd meg, készítsük el együtt a legjobbat - a gyermeked fejlődése érdekében!

És akkor lássuk a kész könyvecskét képekben:


és a videó: