Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. április 21., hétfő

Áprilisi kedvenc: a farmer


Ha azt mondom, sávolykötésű pamutszövet, valószínűleg legtöbben furcsán néztek rám, nem sejtve, hogy mire gondolok, pedig nem másról van szó, mint a farmerról. Április hónap a farmer bűvöletében telik, nem, nem azért, mert egy új állatka érkezett a családba, akit "Farmer" névre kereszteltünk. :) (Ellenben született a két lánymacskánktól összesen négy kiscica, de ez más téma.) Sokkal inkább azért, mert a rongyoszsákban most farmerral megy a munka. De erről később.


Köztudott dolog, hogy a farmer kezdetben kizárólag munkaruha volt. A legrégebbi ma is létező darab 1880 körül készült. Aztán az 1930-as évektől westernfilmekben szerepel, mint a szabadság és függetlenség jelképe, majd az '50-es évektől kezd beszivárogni a hétköznapi öltözködésbe.


Eleinte persze nagyon lázadó dolognak számított farmert viselni, olyannyira, hogy bizonyos helyekre - színházakba, elegáns éttermekbe - be se engedték azokat, akiken farmer volt. (Mondjuk, nem is való oda. - A szerk.) A rockzene térhódítása kedvezett a farmer népszerűsödésének, csakúgy mint a hippi mozgalom. A '70-es években már széles körben elterjedt viselet, a mai napig szinte minden nő és férfi ruhatárában találhatók farmerból készült darabok, elsősorban nadrágok.De vajon miért szeretjük mi? Mert mindig divatos, mert mindenhez illik és változatosan kombinálható, mert minden évszakban viselhető, mert egyszerűen megunhatatlan, és mert strapabíró, tartós anyag. Egy minőségi farmernadrág anyagát még azután is újra lehet hasznosítani, hogy valaki széthordta.A rongyoszsákból eddig is sok farmerból készült dolog volt:
Hátizsák
Gyöngyös oldaltáska
Kockás táska
Hajni táskája
Bibliaborító
Pedál board táska Kikinek
De ez semmi ahhoz képest, ami hamarosan következik! ;) Nem más, mint egy egész farmer táskakollekció. Különböző méretű és fazonú táskák, melyekben a közös a farmer. Már készen vannak a tervek, sőt egy prototípus is. Hamarosan megtudjátok a részleteket! ;)
A képek forrásai:
http://thenewtraditionalists.com/blog/?p=1431
http://blog.timesunion.com/momsatwork/blue-jean-baby/1672/
http://www.details.com/blogs/daily-details/2012/12/the-history-of-blue-jeans-at-centraal-museum.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése