Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2014. április 21., hétfő

Tavaszi táska rendelésreNem régiben egy kedves vásárlóm kiválasztott néhány anyagot, amiből szeretne egy tavaszias táskát. Egy kérése volt, hogy A4-es füzet beleférjen és hosszú füle legyen, amit akár átvetve is tud hordani.

Nehezen szántam rá magam a varrásra, mert mostanában inkább a kosarak készítésével töltöttem az időmet. Az átállás mindig nehéz. Ilyenkor újra kell találnom ötleteket, új mintákat és sok-sok képet, filmet meg kell néznem, hogy meg tudjam tervezni az új munkát.

Segítséget kaptam egy kedves barátnőmtől, aki az angol nyelvű blogokon nagyszerűen kiismeri magát. Egyik este rengeteg képet küldött, ahol szinte első látásra szerelem volt ez a fazon.

Megrajzoltam a füzetembe, megterveztem, hogy mekkora lesz, milyen anyagból mennyit kell kiszabni. Felmértem, hogy milyen anyagokra, kiegészítőkre lesz szükség még és bevásároltam.
Első meglepetés a Lidl-ben ért, ahol a közbélést szoktam vásárolni - felmosó formájában. A régi szép fehér felmosó helyett most nagyon harsány, erős színűek vannak. Az anyaga sem ugyanolyan. A nyári anyagokon pedig nagyon átüt a mintája.

A táska olyan lett, amilyent megálmodtam és a tulajdonosa is elégedett vele.Kockás pamutvászonból van az eleje, háta, bordó az oldala és drapp a fedő.


Egy pöttyös yoyó díszíti a táskát. Természetesen sok zsebbel, kulcstartóval készült. Egy igazán fiatalos, vidám táska lett belőle.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése