Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2012. május 1., kedd

Laptoptáska Katának

Anyu most is épp alkot, ezért úgy döntöttem, én töltöm fel az elmúlt napok termését. :)
Kata (leendő sógornőm) vett egy ügyes kis laptopot és kért hozzá egy táskát. A műalkotást egyértelműen az ágytakaróm és párnáim ihlették, a képeken láthatjátok.
A frissen festett anyagok száradnak a napsütésben :)

A jobb szélső lett a táska bélése.
A középső világosabb anyag a festékmaradékok
újrahasznosításából keletezett. Egyszer még jól jön.

Az anyagokat én festettem hozzá. A külseje banánzöld, a belseje egy halványabb ciklámen (a végeredményt tekintve inkább pink). Egy kicsit márványosra-foltosra festettem az anyagokat.
A sötétebb zöld lett az alapszín, a képen látható
többi anyag végül is nem került bele

Eredetileg sötétebb ciklámenre festett rátétes virágokat terveztünk rá, de végül Kata beleszeretett ebbe a rózsaszín hímzett virágkompozíóba (nem is csoda), így ez került rá. De van egy tippem, hogy a kiszabott pink virágok sem fognak sokáig árválkodni. ;)
Rávasalható hímzett rátét az elején


A táska nem sokkal lett nagyobb, mint maga a laptop. A hátsó oldalán van két összetépőzárazható fül, ami a laptopot tartja, vele szemben egy nagyobb zseb a "járulékos cuccoknak" (töltő, egér, stb). A kettő között pedig vígan van még hely egy füzetnek, pénztárcának, egyéb szükséges apróságoknak. 

Egy széles pánt tartja a laptopot.
Két kicsi füle van, amivel kézben lehet hordozni és egy lecsatolható, állítható hosszú füle. Ez utóbbira nem maradt elég anyag, így utólag kellett festeni, de sajnos a kétféle banánzöld közül, amit összekevertem (Columbus és COLORin) az egyik szintén elfogyott. Így hát a meglévő készletből próbáltam egy megközelítőleg hasonló színt kikeverni, és szerintem egész jól sikerült. :) COLORin-es banánzöld, kivi és egy kevéske Columbus-os olajzöld került bele.
A fül színe szerencsére nem üt el az alapszíntől
Érdekes módon a két márka egyforma nevű színei elég sokban különböznek. A banánzöld például a Columbusnál pasztellebb, visszafogott, míg a COLORin harsány. Ezért kevertem a kettőt, hogy ne legyen se túl pasztell, se túl harsány.
A varrás részleteiről kevesebb információm van - mivel nem én csináltam. Annyi biztos, hogy a közbélés vastag vlies és felmosó. Ez adja a puhaságát és egyben szilárdságát. Nem lett letűzve, hogy ne legyen kemény, hanem anyu textilragasztó spray-vel ragasztotta össze a rétegeket.


Teljes pompájában...

A következő ilyen táska, remélem az enyém lesz. :) Csak még fogalmam sincs, hogy milyen színekkel szeretném...