Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2012. május 7., hétfő

Táska magamnak

Láttam a neten egy számomra eddig ismeretlen új technikát, amit szerettem volna kipróbálni, hogy tényleg annyira gyors-e, amilyennek ígérik?

http://www.youtube.com/watch?v=2bEJLnaZQOU&feature=related

Jelentem, valóban annyira gyors és nagyszerű! Mindenkinek ajánlom, próbálja ki. Bár az én esetemben kicsit tovább tartott egy óránál, de nem készen vásárolt csíkokat varrtam össze. Ott kezdtem, hogy a Zsuzsi által megfestett anyagokat felszabtam csíkokra. A terv egy jól kihasználható praktikus táska, ami a legtöbb nyári ruhámhoz illik, ami nem alkalmi, de azért elég jó messziről látszik rajta, hogy nem kínai tömegcucc. Az alapja egy fehér lepedő, amit darabokra tépkedtem és sok egymáshoz illő színre festette a lányom. Szeretem a házilag festett anyagokat. Kedvencem a zöldek és a rozsdabarna. A csíkok összevarrása után flízzel és egy egyszínű rozsdabarna paplanhuzatból tépett anyaggal béleltem. Ezt a fajta tűzést még ilyen nagy felületen nem készítettem, talán az egész táskavarrásból az volt a legidőigényesebb. Az első néhány motívum varrása alatt legalább tízszer elszakadt a cérna. Az enyém még bírta:) Aztán gondoltam egyet és kicseréltem a tűt és csodák csodája, egy befűzéssel befejeztem.
Az eddigi táskáktól eltérően ebbe sok-sok zsebet készítettem. Mid két telefonnak, szemüvegnek, zsepinek, határidőnaplónak és a nedves kéztörlőnek is külön zseb jutott. Mivel mindent mindig ugyanoda teszek, vége a telefonkeresgélésnek!!! A legjobb viszont a hosszú pántra varrott kulcstartó. Egy karabinert varrtam a 45 cm hosszú pánt végére és arra csatoltam a kulcsokat, a pánt másik vége a táska varrásába varrva egészen közel a tetejéhez. A vállamról le sem kell venni, csak belenyúlok és keresgélés nélkül kiveszem a kulcsot, anélkül nyitok ajtót, zárok le motort, hogy a vállamról le kellene venni a táskát. Praktikus főleg akkor, amikor tele van a kezem. A méretét eredetileg kicsit kisebbre álmodtam meg, de így sikerült, amit már nem bánok. Kényelmesen belefér akár egy dosszié is, de az ennivalóm és egy üveg víz is lazán.A végén egy virággal dobtam fel. A fülét ma lecserélem egy picit hosszabbra. Ekkora anyag volt, nem tudtam hosszabbat kihozni belőle, de festettem ugyanilyen színűt és legalább 10 cm-rel hosszabb lesz. Ezt a technikát még látni fogjátok a blogomban remélhetőleg legközelebb egy takarón.