Köszöntés

"Nézzünk áhítattal minden munkára,
mit emberi kéz végzett,
a legkisebbre is:
mert minden munkában
titokzatos zene,
a dolgos kezek muzsikája hallik."
(Fritz Wolke)

Tizenhét évesen varrtam magamnak az első táskát, de hosszú idő telt el azután, mire rájöttem, hogy mások éppen olyan szívesen hordják amit varrok, mint én.
Ma már fő tevékenységként varrok. Az általam készített dolgok amellett, hogy szépek, mindig valami funkciót töltenek be, hasznosak saját részre vagy ajándéknak. Főbb termékcsoportjaim: táskák, táskába való kiegészítők,szatyrok, könyvborítók, lakástextil: takarók, párnák, terítők, fali tárolók, alátétek.
2014-ben elhatároztam, hogy életem hátralévő részében nem akarok dolgozni! - mert aki a hobbijából él, az soha nem dolgozik.
Elérhetőségeim: ombolicu kukac gmail.com
tel: 06207722240

2013. szeptember 15., vasárnap

Kosárfonó délután

Gondoltunk egyet és augusztus közepén kosárfonó és turkálós délutánt hirdettünk a gyülekezetben, megnyitva a kaput a falubeliek előtt. Előző héten az imacsoport tagjait tanítottam meg pálcikát sodorni, hogy segítsenek az előkészületben, így mindenki egy kész munkával térhessen haza a kézműves délutánról. Ehhez szükség volt arra, hogy több száz pálcát megsodorjunk és lefessünk. 

 Szép számban voltak vállalkozó szelleműek kosárfonásra. Az első lépésben a kosárhoz szükséges pálcák készítését tanulták meg az érdeklődők. Néhány darab sodrása után már használható pálcák sikeredtek. Az imacsoport tagjai már járatosabbak voltak a sodrásban, így besegítettek a fogások elsajátításában. A szabály az volt, ha valaki 2 db szabályos pálcát gyárt, akkor továbbléphet és elkezdheti a fonást. Egy egyszerű ceruzatartó kosárkát tanultunk meg elkészíteni. Lépésről-lépésre együtt haladtunk vele. Szép kosárkák születtek ezen az alkalmon.



 Íme néhány kép erről az alkalomról:





 Zsuzsi néni kosárkája is elkészült, amit eredetileg fakanál tartónak szánt, de a mérete miatt azt mondta, inkább kulcstartó lesz.

 Árminka az anyukájának készített egy kosarat szülinapjára - a türelme a végére elfogyott, de a mamája segített neki.

 Zsuzsika és Etelka nagyon ügyesen és kitartóan fontak.

 Vali derűs és türelmes volt végig.

 Edit rájött, hogy sablonnal könnyebb! Egy poharat tett a kosárba, ami vezette a szálat - így szabályosabbak lettek a sorok.
 
 Emike kosárkája... 



 A fonás után lakkoztuk a kész kosarat.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése